NVM Nieuws

Wat kost een makelaar?

Bij de NVM horen we vaak de vraag ‘Wat mag een makelaar kosten?’ of ‘Wat is het gemiddelde normale tarief?’ Ons antwoord is: ‘Dat hangt ervan af…’

Huis verduurzamen met NHG-financiering

Het financieren van energiebesparende voorzieningen via een hypotheek mét Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is vanaf nu makkelijker. Huizenkopers en woningeigenaren hoeven voor de hypotheekaanvraag alleen nog maar een kostenspecificatie van deze voorzieningen aan te leveren.

Verkoper niet aansprakelijk voor modderig grasveld

Verkoper verkoopt zijn woning aan koper tegen een koopprijs van € 1.000.000,-. Na het transport blijkt dat het grasveld modderig blijft en het regenwater onvoldoende afvoert. Koper is van mening dat verkoper op grond van de verkoopbrochure een woning zou leveren met een goed onderhouden grasveld. Nu hier geen sprake van is, stelt koper verkoper aansprakelijk.

Hoe staat het met de woningmarkt in Limburg?

De NVM-afdelingsvoorzitters zijn als geen ander op de hoogte van de situatie op de woningmarkt in hun regio. Hoog tijd dus om hen hierover aan het woord te laten. Dit keer gaan we in gesprek met voorzitter Michel Dohmen van de afdeling Limburg. “Als courante, goede panden binnenkomen, dan staan ook hier de kopers in de rij.”