NVM Nieuws

Schaalvergroting

Innovatie en technische ontwikkelingen bliezen de economie in de jaren 50 aan. Het zorgde voor schaalvergroting in met name de landbouw.

120 jaar pionieren

De schaalvergroting in de jaren 50 leidde tot een meer liberale consumptiemaatschappij in de jaren 60. Nieuwe goederen kwamen op de markt en werden een vorm van status en prestige. Het is de start van de professionele projectontwikkeling, met Hoog Catharijne (Bredero Vastgoed, 1963) als symbolische eerste paal van het commercieel vastgoed in Nederland.

120 jaar veerkracht

Nederland werd in 1940 in een paar dagen onder de voet gelopen door de Duitse bezetters. De Nederlandse Bond van Makelaars (NBM) probeerde de rijen te sluiten.

Meer mensen zetten hun woning te koop

De gekte op de Nederlandse woningmarkt begint iets af te nemen. “In sommige regio’s en met name Amsterdam zien we dat het plafond van voortdurende prijsstijgingen langzaam bereikt wordt”, zegt NVM-voorzitter Ger Jaarsma. De NVM merkt dat de daling van het aantal transacties wat afvlakt, het aanbod sinds lange tijd weer iets stijgt en dat de prijsstijgingen niet meer zo groot zijn.

Communicatie

In de jaren 70 werd communicatie een professioneel instrument in de makelaarsbranche. Het ene na het andere magazine, onderzoek of idee popte op. Met de Vastgoedmarkt én de eerste hoofdredacteur Dirk Rompelman als voorlopers in het commercieel vastgoed. In het kielzog werd Woongaard gelanceerd door de NBM, een magazine waarin het woningaanbod stond.

Ontwikkeling

Cor van Zadelhoff richtte in 1968 Zadelhoff Makelaars op en specialiseerde zich als eerste professionele makelaar in commercieel vastgoed. Een icoon in de branche, die aan de basis stond van grote commercieel vastgoedontwikkelingen in ons land.

Wanneer zit je ‘echt’ vast aan de koop?

Je hebt je huis gevonden. De verkoper zegt zelfs akkoord te willen gaan met jouw bod en voorwaarden. Tijd om de champagne te ontkurken? Zet die fles nog even koud, want zolang er niets ondertekend is, is het huis nog niet van jou. Pracht Aankoopmakelaars legt je per fase in het aankoopproces uit wanneer je ‘echt vast’ zit aan je nieuwe huis.

Nieuwe makelaars en taxateurs januari 2019

Maandagavond 14 januari 2019 heeft de NVM de eerste nieuwe groep makelaars en taxateurs van dit jaar welkom geheten bij de vereniging. Zij legden tijdens de beëdiging de eed of belofte af, waarmee ze aangeven de NVM Erecode en kwaliteit na te streven. Welkom!

120 jaar Nieuw Nederland

Na de bevrijding was er grote vreugde en lag Nederland tegelijkertijd in duigen. Woningen en gebouwen waren vernietigd. Er was is de oorlog vrijwel niets bijgebouwd. De bevolking groeide flink door de naoorlogse babyboom en een toestroom van migranten. Er was woningnood en de hunkering naar een nieuw Nederland was intens.

120 jaar vooruitgang

De Eerste Wereldoorlog leek alweer een eeuw geleden in 1928. De Olympische Spelen in Amsterdam stonden voor de deur en speciaal voor het sportevenement werden woningen in de Stadionbuurt voor sporters en toeschouwers gebouwd.