Hekking NVM Makelaars gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

Woning kopen op inschrijving

Een woning kopen op inschrijving

Blog home

Woning kopen op inschrijving

 
Misschien wel de meest spannende manier om een bod op een woning uit te brengen is door een woning kopen op inschrijving. Vaak wordt deze manier van woningverkoop ingezet wanneer er veel belangstelling voor een bepaalde woning is. Door de grote vraag zijn er ook veel partijen die een bod uitbrengen. Door het kopen op inschrijving geeft de verkoper iedereen de gelegenheid om kans te maken op de woning. Deze manier van woningverkoop wordt ook wel de verkorte inschrijving genoemd.

 

Elke potentiële koper heeft een gelijke kans


Bij het kopen op inschrijving geeft elke potentiële koper de mogelijkheid om het winnende bod uit te brengen. Deze vorm van woningverkoop zorgt voor gelijke kansen. Natuurlijk hebben vermogende partijen voordeel op bijvoorbeeld starters, maar niemand wil veel te veel voor een woning betalen. Bij het kopen op inschrijving gaat de verkoper niet met één partij in onderhandeling, maar kan elke geïnteresseerde woningzoeker een bod uitbrengen. De verkopende partij staat vrij om tussen al deze biedingen het juiste bod te vinden.

Stel ons een vraag

Recht van gunning


Wel kan de verkoper gebruik maken van het recht van gunning. Bij het recht van gunning bepaalt de verkopende partij aan wie er verkocht wordt. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat degene met een lager bod betere voorwaarden aanbiedt, wat voor de verkoper ook interessant kan zijn. In dit geval is de woning niet voor de hoogste bieder. Elk bod moet een absoluut bedrag zijn, die niet gerelateerd is aan een ander bod. Daarnaast moet het bod ook voorzien zijn van de leveringsdatum en eventuele ontbindende voorwaarden. Aan de hand van deze criteria kan de verkoper beslissen wat het beste bod is.

Wanneer is de woning van u?


Indien de verkopende partij uw bod als het juiste bod ziet en deze accepteert, dan heeft u gewonnen van de overige bieders. Vervolgens kan de koopovereenkomst opgemaakt worden, die na het tekenen gelijk bindend is voor de verkoper. U heeft als kopende partij recht op de wettelijke bedenktijd van drie dagen. Na het verstrijken van deze bedenktijd kan u als koper enkel onder de overeenkomst uitkomen indien de ontbindende voorwaarden van toepassing zijn op uw besluit.

 


Interesse of toch een vraag?

Stuur ons een bericht en wij zullen zo snel mogelijk reageren.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms