Hekking NVM Makelaars gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

GEVOLGEN VAN EEN verkeerde TAXATIEWAARDE

een taxatie geeft de waarde van uw huis.

Blog home

Wat zijn de gevolgen van een te hoge of te lage taxatiewaarde?


Bij het kopen en verkopen van een woning speelt de taxatiewaarde een grote rol. Deze waarde is de getaxeerde waarde, die door een taxateur tot stand is gekomen. Deze waarde kan van invloed zijn op verschillende onderdelen van de transactie en staat ook bekend als de marktwaarde. Zowel een te hoge als te lage marktwaarde heeft gevolgen, die zowel voor- als nadelig kunnen uitpakken. In dit artikel kunt u ontdekken wat de gevolgen van een te hoge of te lage taxatiewaarde zijn.
 

De gevolgen van een te hoge taxatiewaarde


Wanneer een woning een te hoge taxatiewaarde heeft, kan dit ervoor zorgen dat de verkoper een onrealistisch verwachtingspatroon heeft. De verkopende partij kan op basis van deze gegevens verwachten dat hun woning meer waard is dan daadwerkelijk het geval is en hierdoor een te hoge vraagprijs bepaalt. Hierdoor kunnen potentiële kopers worden afgeschrikt, indien de vraagprijs een afschrikkende werking heeft. Ook kan een te hoge vraagprijs leiden tot problemen tijdens het onderhandelen over de verkoopprijs.
 

Is een te lage marktwaarde nadelig?


Ook een te lage marktwaarde kan verschillende gevolgen met zich meebrengen. Wanneer u een taxatie laat uitvoeren, en de taxatiewaarde lager dan de aankoopprijs blijkt uit te vallen, kan dit voor financiële uitdagingen zorgen. Indien een koper hierdoor minder kan lenen en de hypotheek niet voldoende is om de kosten te dekken, kan dit in sommige gevallen zelfs leiden tot het afblazen van de woningtransactie.

In dit geval is het belangrijk om zelf voldoende eigen vermogen te hebben, om het kopen van de woning alsnog door te laten gaan. Daarnaast zijn er ook alternatieve mogelijkheden om de financiering rond te krijgen. Om deze problemen te voorkomen kunt u het beste een NWWI taxateur inschakelen. Het NWWI is een onafhankelijke stichting, die taxatierapporten van woningtaxaties valideert. Zo weet u zeker dat de getaxeerde waarde een goede marktwaarde vertegenwoordigt.
 

De juiste marktwaarde dankzij Makelaardij Hekking


Als NWWI taxateur is Hekking de ideale partner wanneer u op zoek bent naar de taxatiewaarde van onroerend goed in Den Haag en omstreken. Zo voorkomt u vervelende verrassingen en bent u verzekerd van een taxatie op maat. Voor zowel bedrijven als particulieren is het mogelijk om ons in te schakelen voor een gevalideerd taxatierapport. Dit taxatierapport wordt door alle banken erkend, wat voordelig kan zijn voor het verkrijgen van een hypotheek. Neem gerust contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn!

 


Interesse of toch een vraag?

Stuur ons een bericht en wij zullen zo snel mogelijk reageren.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms