Hekking NVM Makelaars gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

Woningwaarde na verbouwing of renovatie

de gevolgen van renoveren zijn waardevermeerdering

Blog home

Wat zijn de gevolgen van verbouwen of renoveren op de waarde van de woning?


De gemiddelde levensduur van een woning is 120 jaar en deze leeftijd wordt niet zomaar bereikt. Om tot deze hoeveelheid jaren te komen, zullen er diverse verbouwingen of renovaties moeten plaatsvinden. Niet alleen komt dit ten goede aan de levensduur van de woning, maar ook kunnen deze ingrepen zorgen voor waardevermeerdering van de woning.

Indien u overweegt om de woning te verbouwen of te renoveren, is het belangrijk om te begrijpen hoe dit van invloed kan zijn op de waarde ervan. Een doordachte en goed uitgevoerde verbouwing kan namelijk aanzienlijke voordelen opleveren, die zowel op korte als lange termijn naar voren zullen komen. Daarom kunt u de gevolgen van het verbouwen of renoveren, op de waarde van de woning, in dit artikel ontdekken.
 

Verkopen woning: laat een positieve indruk op potentiële kopers achter


In eerste instantie zorgt een verbouwing of renovatie vaak voor een waardevermeerdering van uw woning. Het verbeteren of vernieuwen van de keuken, badkamer of slaapkamer kan de woning aantrekkelijker maken en de staat van de woning verbeteren. Ook kunnen moderne voorzieningen en hoogwaardige afwerkingen ervoor zorgen dat de woning een betere uitstraling krijgt en dit kan voordelig zijn wanneer u uw huis wil verkopen. Deze ingrepen kunnen een positieve indruk op potentiële kopers achterlaten, waardoor zij eerder geneigd zijn om de woning te kopen en mogelijk coulanter zijn met hun bod.
 

Verhoog de waarde van uw woning met duurzame aanpassingen


Naast het achterlaten van een positieve indruk, kan het verbouwen of renoveren van een woning ook tijdens een taxatie waarde verhogend werken. Aanpassingen die meer waarde toevoegen aan de woning, zoals het installeren van zonnepanelen, het verbeteren van de isolatie of het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp, kunnen zorgen voor een hogere waardering van de woning. Steeds meer potentiële kopers zijn namelijk geïnteresseerd in duurzame woningen en zijn bereid om extra te betalen voor een energiezuinige woning.
 

Uw makelaar en taxateur in Scheveningen en Den Haag


Echter, niet elke verbouwing draagt bij aan een positieve indruk van potentiële kopers of aan de waardevermeerdering van de woning. Bent u benieuwd welke verbouwingen en renovaties voor het maximale resultaat kunnen zorgen? Makelaardij Hekking staat voor u klaar om als erkend taxateur en makelaar aan de slag te gaan en u van advies te voorzien. Als makelaar in Scheveningen kennen wij de lokale markt als geen ander en dankzij onze kennis en ervaring kunnen wij u precies vertellen welke aanpassingen in de woning een waarde verhogend effect hebben.

 


Interesse of een vraag?

Stuur ons een bericht en wij zullen zo snel mogelijk reageren.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms