Hekking NVM Makelaars gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

Huis kopen en hypotheek

dienst

Blog home

Huis kopen en hypotheek

Een huis kopen is misschien wel uw grootste aankoop in uw leven. Tevens is de hypotheek bij een nieuwe woning de grootste lening in vele mensenlevens. Om de risico’s bij de grootste aankoop in jouw leven zoveel mogelijk af te dekken, is het handig om een makelaar te betrekken bij het proces. Daarnaast is het natuurlijk prettig om te begrijpen hoe het proces in werking treedt. Daarom kunt u in dit artikel alles omtrent het kopen van een huis en de hypotheek ontdekken.

Wat is een hypotheek?


Een hypotheek is een lening die u gebruikt om een huis te kopen. Bij deze leenvorm geldt het onroerend goed als onderpand. In de meeste gevallen bestaat de hypotheek uit een lening, de aflossing van de lening en de verzekering. Er zijn verschillende soorten hypotheken, die inspelen op de wensen van de hypotheekgever. Vaak ontstaat er verwarring bij de woorden hypotheeknemer en hypotheekgever. Bij een hypotheek wordt de persoon die de hypotheek aangaat de hypotheekgever. De verstrekker van de hypotheek wordt de hypotheeknemer genoemd.

Stel ons een vraag

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een hypotheek?


Ondanks dat een makelaar u kan helpen met alle informatie omtrent hypotheken, is het handig om zelf ook enkele aspecten in de gaten te houden bij de zoektocht naar een geschikte hypotheek. Zo is het handig om vooraf alle kosten overzichtelijk te hebben, zodat u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Naast de hypotheekrente is het ook verstandig om te kijken naar de WOZ-waarde van een huis, zodat bijvoorbeeld de gemeentelijke belastingen ook in kaart kunnen worden gebracht.

Daarnaast is het handig om de maand- en woonlasten te onderzoeken. Wanneer een hypotheekverstrekker praat over de maandelijkse lasten, dan bedoelt hij de maandelijkse lasten van de hypotheek. Naast deze maandlasten heeft u ook woonlasten. Woonlasten zijn alle kosten die u kwijt bent aan het wonen in uw huis. Bij deze totale kosten wordt er bijvoorbeeld ook rekening met het onderhoud gehouden.
 

Bijkomende kosten


Naast de kosten die door de hypotheek worden gedekt zijn er bijkomende kosten. Deze kosten worden niet meegefinancierd en zal u dus zelf moeten betalen. Naast de hypotheek zijn de meest voorkomende kosten, die worden gemaakt bij het kopen van een huis, de kosten koper en het taxatierapport. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van hypotheekbescherming. Deze kostenpost wordt ook wel woonlastenverzekering genoemd en kan van pas komen indien u door inkomstenverlies de hypotheek niet kunt betalen.

 


Interesse of toch een vraag?

Stuur ons een bericht en wij zullen zo snel mogelijk reageren.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms