Hekking NVM Makelaars gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

Voor- en nadelen nieuwbouwwoning

voor en nadelen van een nieuwbouwhuis

Blog home

Welke voor- en nadelen heeft een  nieuwbouwwoning?

 

Bij de zoektocht naar een nieuwe woning wordt vaak de afweging tussen bestaande bouw en nieuwbouw gemaakt. Nieuwbouwwoningen hebben vaak een risicoloos karakter en etaleren een nieuw begin op een nieuwe plek. Echter, ook deze woningen kunnen verschillende nadelen hebben. Daarom nemen we u in dit artikel mee naar zowel de voor- als nadelen van nieuwbouwwoningen en welke rol de makelaar in het proces kan spelen.

 

Voordelen van een nieuwbouwwoning


Nieuwbouwwoningen brengen verschillende voordelen met zich mee. Zo kunt u vroegtijdig uw wensen kenbaar maken, zodat de woning volledig naar uw smaak wordt ingericht. Van de keuken en de badkamer tot de locatie van stopcontacten. Daarnaast hoeft u bij een nieuwbouw woning kopen niet na te denken over verborgen gebreken van de vorige eigenaar. Alles in de woning is gloednieuw en voldoet aan de actuele kwaliteitseisen. Ook op financieel gebied is het kopen van een nieuwbouwwoning voordelig. Nieuwe installaties zijn energiezuiniger, waardoor de maandelijkse lasten lager kunnen uitvallen. Daarnaast koopt u een nieuwbouwwoning vrij op naam, waarbij de overdrachtsbelasting inbegrepen is.

 

Stel ons een vraag

Nadelen van een nieuwbouwwoning


Ondanks alle voordelen die komen kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning, zijn er ook verschillende nadelen. Zo brengt het kopen van een nieuwbouwwoning ook een stukje onzekerheid met zich mee. In het begin zijn de woningen enkel op de tekening te bekijken, waardoor u het daadwerkelijke object in de eindfase van het bouwproces pas kunt zien. Tegen die tijd is het een stuk lastiger om bepaalde veranderingen door te voeren. Ook de snelheid van het bouwproces kan een nadeel zijn. Indien de bouw van uw nieuwbouwwoning uitloopt en de opleverdatum verschuift, kan het voorkomen dat u in de problemen komt met uw oude woonruimte. Het kan voorkomen dat de bouw meer tijd in beslag neemt, terwijl uw huurcontract wel afloopt of uw oude woning reeds verkocht is.

 

Nieuwbouwwoning makelaar Den Haag


Tijdens de zoektocht naar een nieuwe woning kan uw oog op een nieuwbouwwoning in Den Haag zijn gevallen. Bij deze zoektocht kan een makelaar de meest geschikte woningen voor u vinden. Niet alleen nieuwe projecten op geschikte locaties worden uitgezocht, maar ook wordt er gekeken naar de juiste ligging van de tuin, het uitzicht en de gewenste voorzieningen in de buurt. Daarnaast is er contact met de verkoopmakelaar nodig, die de belangen van de partijen die de nieuwbouw hebben gerealiseerd behartigt. Deze makelaar is nauw betrokken bij het verkoopproces van de betreffende nieuwbouwwoningen en brengt beide partijen samen.

 


Interesse of toch een vraag?

Stuur ons een bericht en wij zullen zo snel mogelijk reageren.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms