Hekking NVM Makelaars gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

Wat staat er in het taxatierapport? 

taxatie rapport

Blog home

Wat staat er in een taxatierapport?

 

Wanneer u de huidige waarde van uw woning moet of wil weten, is een taxatie van een erkend taxateur onmisbaar. Hij of zij neemt de woning en de omgeving onder de loep, om vervolgens een taxatierapport op te stellen. Een taxatierapport is voor verschillende activiteiten een verplichting, bijvoorbeeld voor het aanvragen van een hypotheek. De hypotheekverstrekker vraagt naar dit rapport, om zwart op wit te hebben wat de daadwerkelijke waarde van de woning is. Maar waar wordt deze waarde precies op gebaseerd? In dit artikel kun je ontdekken wat er in het taxatierapport staat en in welke gevallen u mogelijk een taxatierapport nodig hebt.

 

De inhoud van het taxatierapport


In het taxatierapport wordt een schatting gegeven van de woningwaarde. Deze waarde komt tot stand door verschillende zaken. Natuurlijk is de woning zelf belangrijk, waardoor er bijvoorbeeld gekeken wordt naar de grootte van het huis, de indeling hiervan en de staat van onderhoud. Hierbij wordt er ook gekeken naar welke materialen er gebruikt zijn en welke energiebesparende maatregelen er getroffen zijn.
Daarnaast worden er ook speciale kenmerken van een huis meegenomen, zoals een tuin, balkon, garage of parkeerplaats. Ook de omgeving is een belangrijke factor. De taxateur neemt in het taxatierapport mee welke en waar de voorzieningen zijn, wat er in het bestemmingsplan genoteerd staat en hoe de infrastructuur is. Zowel de ligging van de woning als van de voorzieningen is hierbij belangrijk.

 

Stel ons een vraag

Externe omstandigheden

 

Naast de omgeving en de woning, zijn er ook verschillende externe omstandigheden waar een woning taxateur naar kijkt. Externe factoren hebben immers invloed op de waarde van de woning, waardoor het belangrijk is om deze mee te nemen in het taxatierapport. Zo zal een taxateur kijken naar de ontwikkelingen op de lokale woningmarkt, maar ook de ontwikkelingen die in de toekomst van de huizenmarkt worden verwacht. Hierbij worden er gegevens van het Kadaster geraadpleegd.

 

Wat is het doel van een taxatierapport?


Bij een taxatierapport is de doelstelling dat er belangrijke informatie over het getaxeerde object wordt verschaft. Er zijn verschillende doelen voor het opvragen van een taxatierapport, maar het merendeel van de gevallen gaat het om een taxatie voor hypothecaire leningen. Zo wil een hypotheekverstrekker graag een stukje zekerheid over de waarde van de betreffende woning hebben, waardoor deze graag een actueel taxatierapport ontvangt. Taxaties worden uitgevoerd door een objectieve en kundige taxateur, die door u zelf bepaalt mag worden. Voor taxaties in Den Haag kunt u bij Hekking terecht, waarbij wij een onafhankelijke en deskundige taxatierapport opstellen. Ons taxatierapport voor huizen voldoet aan de eisen van het NVM model 2002 en wordt door alle banken geaccepteerd, waardoor u zonder zorgen voor een hypotheek om tafel kunt.

 


Interesse of toch een vraag?

Stuur ons een bericht en wij zullen zo snel mogelijk reageren.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms