Hekking NVM Makelaars gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

NWWI taxatie scheveningen en Den Haag

dienst

Blog home

NWWI taxatie voor het financieren van uw woning

 

Bij het aanvragen van een hypotheek voor een woning is het belangrijk om de woning te laten taxeren. Zonder een taxatierapport is het niet mogelijk om een hypotheek te krijgen met Nationale Hypotheek Garantie. Voor de aanvraag van een hypotheek voor een woonruimte is een gevalideerd taxatierapport nodig. In de meeste gevallen valideert het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) de taxatie. Een gevalideerd taxatierapport van dit instituut wordt door alle hypotheekaanbieders geaccepteerd.

Sinds 2009 is het NWWI actief met het valideren van taxatierapporten, waarbij zowel u als de hypotheekaanbieder meer zekerheid heeft over de totstandkoming van de waarde van de woning. Hierdoor wordt taxatiefraude tegengegaan en krijgt u een beter inzicht over de manier waarop de waarde van de woning is vastgesteld. Een NWWI taxatie onderscheidt zich op verschillende punten ten opzichte van andere taxaties. Zo opereert NWWI belangeloos en zonder winstoogmerk, waardoor de objectiviteit van de taxatie onomstreden is.

Stel ons een vraag

Wat is een NWWI taxatie?


Door het NWWI worden taxatierapport gevalideerd, waarbij het instituut enkel de rapporten valideert van aangesloten woning taxateurs. Tevens wordt erop toe gezien dat elke taxatie via duidelijke richtlijnen wordt uitgevoerd. Voor de validatie wordt elk rapport ter beoordeling aan het NWWI gegeven, zodat zij kunnen controleren of het rapport voldoet aan de NWWI-normen.

Bij een duidelijke en goed onderbouwde motivatie over de totstandkoming van de waarde, die ook voor u als opdrachtgever duidelijk moet zijn, zal het NWWI het rapport goedkeuren. Een goedgekeurd rapport krijgt een digitale handtekening van het NWWI, deze wordt geregistreerd in een centrale database die toegankelijk is voor alle betrokken partijen. De regels van het NWWI gelden in heel Nederland, dus ook voor ons als NWWI taxateur in Scheveningen.

Wanneer heeft u een NWWI taxatie nodig?

Indien u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie wilt afsluiten, is er een gevalideerd taxatierapport nodig. Hierbij worden zowel de taxateur als het rapport gecontroleerd, waarbij de NHG-eisen van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) ook getoetst worden. Deze validatie geeft u meer inzicht en meer zekerheid, waardoor uw plannen werkelijkheid kunnen worden.

Uw NWWI taxateur in Scheveningen


Dagelijks zetten wij onze kennis en jarenlange ervaring in, om onroerend goed in Scheveningen te taxeren. De oude authentieke woningen in Scheveningen zijn objecten die aansluiten bij onze deskundigheid, maar ook voor andere soorten woonruimten kunt u bij ons als NWWI taxateur in Scheveningen terecht. Voor zowel bedrijven als particulieren zorgen wij voor gevalideerde taxatierapporten, waarbij u een duidelijk taxatierapport krijgt die door álle banken wordt geaccepteerd.


Interesse of toch een vraag?

Stuur ons een bericht en wij zullen zo snel mogelijk reageren.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms