Hekking NVM Makelaars gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

Waarom een lokale makelaar inschakelen? 

de lokale makelaar in den haag, kent de wijk en woningen in de buurt

Blog home

Voordelen van een lokale makelaar ten opzichte van een online makelaar


Waar iedereen de traditionele makelaar kent, is er tegenwoordig ook een nieuw opkomende variant, namelijk de online makelaar. Deze makelaar wordt ook wel een internetmakelaar genoemd en heeft geen fysiek kantoor. Daarnaast verricht de online makelaar minder werk voor de woningkoper of -verkoper. Wat doet een online makelaar en waarom is een traditionele makelaar nog steeds voordelig? Je ontdekt het in dit artikel!

Wat doet een online makelaar?

 

Wanneer je in zee gaat met een online makelaar heb je meestal contact via de mail of telefoon. Je ontmoet deze makelaar dus niet fysiek, maar benut de digitale communicatievormen. De online makelaar wordt betaald op basis van de gevraagde diensten. Deze diensten zijn erg flexibel en volledig gebaseerd op de keuze van de klant. Dit kan financieel aantrekkelijker zijn, maar hierbij moet niet vergeten worden dat er ook verschillende activiteiten door uzelf moeten worden uitgevoerd. Hierbij kunt u denken aan het leiden van bezichtigingen en het verzorgen van de promotie. Dit is financieel gezien direct het grootste verschil, aangezien een traditionele makelaar courtage vraagt, wat een bepaald percentage van de verkoopwaarde is.

Stel ons een vraag

Het verschil met de traditionele makelaar

 

Naast het financiële verschil zijn er diverse verschillen tussen de traditionele makelaar en de online makelaar. Met een traditionele makelaar kun je letterlijk om de tafel om te overleggen, waardoor het onderlinge contact een stuk beter verloopt. Dat is ook nodig, omdat een traditionele makelaar helpt bij het volledige proces, zowel bij het kopen als het verkopen van een huis. Hierbij zorgt de makelaar ook voor de bezichtigingen en de promotie, waar een online makelaar zich niet mee bemoeit. Traditionele makelaars krijgen als snel het stempel ouderwets, maar ook deze makelaars gaan met de tijd mee.

 

Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van social media, drone shots en flexibiliteit van verschillende diensten. De traditionele makelaar geeft meer keuzevrijheid en is daarnaast handig voor alle aspecten van het proces. Dit kan financieel iets meer kosten, maar daar krijgt u ook meer maatwerk voor. Hierdoor kunnen fouten voorkomen worden, wat uiteindelijk zelfs financiële tegenvallers kan voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn de onderhandelingen die een makelaar als geen ander kan uitvoeren, maar ook het afhandelen juridische en bouwkundige onzekerheden.

 

Makelaar Hekking als ideale partner

 

U kunt bij ons online terecht voor uw vragen, maar u bent ook welkom bij ons fysieke kantoor in Den Haag. Dankzij onze jarenlange ervaring met de woningmarkt in Den Haag en Scheveningen.  We weten wat er speelt in de omgeving, en combineren dat met onze kennis en ervaring op het gebied van het kopen en verkopen van woningen.

 


Interesse of toch een vraag?

Stuur ons een bericht en wij zullen zo snel mogelijk reageren.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms